Ćwiczenie oddechowe -
hogan - 04-05-2021
Wspomaga głębokie oczyszczanie i wzmacnia płuca
- Stań z rękoma po bokach w lekkim rozkroku. Zrelaksuj ciało.
- Weź kilka głębokich wdechów i wydechów nos.
- Zrób głęboki wdech przez nos i powoli wydychaj przez usta, maksymalnie do końca. Ale nie zatrzymuj się w tym miejscu, ponieważ w płucach jest nadal powietrze. Część powietrza, tzw resztkowe nadal pozostaje w płucach, nie jest wymieniane gdy oddychamy.
- Zmuś przeponę, aby wyrzuciła resztki powietrza z płuc. Wydychaj szybko wydając dźwięk ho ho ho aż poczujesz, że w płucach nie ma już powietrza. W tym momencie brzuch powinien być maksymalnie wciągnięty w kierunku kręgosłupa.
- Powoli wdychaj przez nos świeże, czyste powietrze. Wypełnij płuca całkowicie i wstrzymaj oddech na 6 sekund.
- Ponownie zrób wydech przez usta, aż w płucach nie będzie już powietrza i powtórz ho..ho.. Można powtarzać kilka razy
Ćwiczenie oczyszcza płuca, wzmacnia żołądek, dotlenia organizm i odmładza – skóra staje się promienna pełna blasku.
RE: Ćwiczenie oddechowe -
Siwy - 04-05-2021
Spróbuję tego, na razie zacząłem kaszleć a potem zemdlałem.
Chwilę przerwy muszę zrobić.
hogan - 04-05-2021
Rzuć palenie
Siwy - 04-05-2021
No ciekawe jak?
hogan - 05-05-2021
Może o podłogę?
cichutkiszept - 05-05-2021
Cwiczenia oddechow są bardzo dobre i ważne
Cwicze trochę inne trudniejsze ale to spróbuje bo u mnie ponad minutę bez oddechu
hogan - 05-05-2021
Ani głos rozsądku.

Brawo!
Niektórzy sobie to lekceważą ale maseczki naprawdę psują mocno nam system oddychania.
Dezyderiusz - 13-05-2021
"Wydychaj szybko wydając dźwięk ho ho ho " - to trochę kotrowersyjne,zwłaszcza jak ktoś zobaczy mnie i usłyszy.Idę na balkon normalnie pooddychać i wygrzać się na słońcu uzupełniając wit.D bez ho ho ho ;-)
hogan - 13-05-2021
Zrób koniecznie z "ho, ho, ho", bo tylko tak będziesz wydychał zatrute powietrze z przepony.
Dezyderiusz - 13-05-2021
![[Obrazek: 15319149258516.jpg]](https://i.postimg.cc/9MZv1x7J/15319149258516.jpg)
:-Już.Jaka ulga.Aż lepiej.