Owoce -
Dezyderiusz - 28-08-2020
Lubicie owoce?
U mojej ciotki była jabłoń poniemiecka na działce.Nie wiem co to za gatunek.Jak się zerwało jabłko i potrząsło nim to słychać było chlupanie ze środka.Pychota-słodkie i jakieś takie naturalne ale dziwne.
Maliny ogrodowe,jeżyny leśne...
Było,minęło-teraz w sklepach podróbki tylko.
RE: Owoce -
hogan - 28-08-2020
Może to papierówki były? Nie wiem

Na działce mam papierówki ale tylko raz udało mi się zerwać, bo kradną.
Dezyderiusz - 28-08-2020
(28-08-2020, 22:54 )hogan napisał(a): Może to papierówki były? Nie wiem
Na działce mam papierówki ale tylko raz udało mi się zerwać, bo kradną.
Papierówki to kijaszkami rzucaliśmy aby spadły.Tamte były ciemniejsze.
hogan - 28-08-2020
Nie wiem, nie spotkałam chyba takich jabłek ale jakieś były, co szybko gniły a jabłka zazwyczaj od środka gniją.
Mogło to też być spowodowane jakąś chorobą jabłek...
Dezyderiusz - 28-08-2020
(28-08-2020, 23:03 )hogan napisał(a): Nie wiem, nie spotkałam chyba takich jabłek ale jakieś były, co szybko gniły a jabłka zazwyczaj od środka gniją.
Mogło to też być spowodowane jakąś chorobą jabłek...
Lub genialnym talentem Prusaków do tworzenia odmian już zapomnianych lub nam nawet nie znanych.
hogan - 28-08-2020
A tego też nie wiem
Moje ulubione jabłka(bo ogólnie w zasadzie jabłek nie lubię), to właśnie papierówki i kosztele, które ostatnio
jadłam w dzieciństwie u dziadka.
Siwy - 29-08-2020
Lubię owoce. Mam jabłonie, gruszkę czereśnie, wiśni dwie, porzeczki i jeżynę bezkolcowa, Krzak ma ze 20 kilka lat.
Problem jest w tym ze nie ma kto tego zrywać
hogan - 29-08-2020
To my chyba się do Ciebie wybierzemy, tylko poczekaj, prawko zrobię, kupię pickupa żeby z tonę załadować
Siwy - 29-08-2020
No jak Jimny po orzechy zielone na nalewki.
karbon - 29-08-2020
Lubię i jadam. Jabłka tak sobie ale brzoskwinie, morele, porzeczki, agrest, śliwki, arbuz, banany itd... Mogę garściami żreć.