Kleszcz w nosie -
hogan - 08-10-2018
Miał kto z Was?
RE: Kleszcz w nosie -
hogan - 08-10-2018
Od dwóch dni, krwawiłam z nosa.
Myślałam, że może zatrułam się farbą. Ale przed chwilą wzięłam chusteczkę, zaczęłam wysmarkiwać zawartość, bo
czułam, że coś mi tam przeszkadza.
No i wysmarkałam jakąś jakby czarną kuleczkę. Wzięłam lupę i zaczęłam się przyglądać.
To był kleszcz!
Mam nadzieję, że nie miał boreliozy...
jozekkg - 09-10-2018
Odpukać, jeszcze w życiu nie miałem kleszcza
hogan - 09-10-2018
Mi też pierwszy raz się to zdarzyło ale w życiu bym nie pomyślała, że może wleźć do nosa!
Tak sobie myślę, że może gdzie na Herona spadł a Heron jest zabezpieczony przed wszelkim robactwem
a więc nie spodobało się to kleszczowi i spadł gdzieś u mnie na pościel a potem przywędrował w nocy
do mego nosa. Innej opcji nie widzę.
martin - 09-10-2018
kurde mac , wy macie przygody , dobrze ze mnie to nie spotkało , jeszcze jedna zaraza która się roznosi coraz bardziej - kleszcze .
hogan - 09-10-2018
Cały czas obserwuję siebie czy nie mam jakich objawów wywołanych boreliozą ale na szczęście jest dobrze.
Widocznie nie był to nosiciel, bo nie każdy kleszcz jest nosicielem.
Siwy - 09-10-2018
Rybko, jak nos zaczniesz mieć czerwony to będzie sprawa niepokojąca. Potem zacznie być siny, to już trzeba iść na terapie, znaczy się do lekarza.
hogan - 09-10-2018
Nie śmiej się dziadku, z cudzego wypadku
karbon - 14-10-2018
Idź zbadać krew. Czasami borelioza nie ma widocznych objawów. Nie zawsze u zakażonej osoby musi pokazać się rumień.
Nie bagatelizuj tego. To małe stworzonko potrafi dużo namieszać w zdrowiu człowieka. Nawet doprowadzając do śmierci. Zrób badania.
hogan - 14-10-2018
Badania krwi mam bardzo często robione, także więc, spokojnie