Kordialne
Moja metoda na natarczywe telefony - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Elektryka (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=57)
+--- Wątek: Moja metoda na natarczywe telefony (/showthread.php?tid=4692)

Strony: 1 2 3 4 5

Moja metoda na natarczywe telefony - hogan - 29-09-2018

Chyba każdy zetknął się z natarczywymi reklamami i innymi usługami na telefon i to na nasz numer telefonu, który
zdobyli w nieuczciwy sposób.
Moja metoda działa!
Już kilkakrotnie wypróbowałam i dzięki tej metodzie ani razu nie przeciągali rozmowy.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło i RODO, nie zawiodło tym razem!

Telemarketerzy, pracujący dla większych korporacji, nie mają pojęcia skąd wziął się nasz numer telefonu w ich
bazie danych i każą im wydzwaniać, to dzwonią do wszystkich jak leci. Bywało tak, że spod jednego numeru, potrafili
do mnie dzwonić, nawet 10 razy dziennie, koszmar!

A teraz... w chwili odebrania telefonu, zadaję grzecznie pytanie: Skąd Pan/ Pani ma mój numer telefonu?
No i tu pada odpowiedź o bliżej nieznanych nazwach aby tylko zbyć nasze pytanie i aby móc kontynuować
naciąganie na towar z ich branży.
Wtedy wystarczy krótki zdanie: W takim razie dzwonię na policję i zgłaszam naruszenie RODO.
Natychmiast ucinają połączenie a czasem który dopowie, że usuwa nasze dane z ich bazy.

Żaden, powtarzam! Żaden telemarketer, nie zadzwonił ponownie, nawet spod innego numeru!

To naprawdę działa, wypróbujcie!  ubawa2

RE: Moja metoda na natarczywe telefony - ro_bot - 30-09-2018

Też mam swoją metodę.
Walę prosto z mostu:

Jeszcze wam się to nie znudiło?Naprawdę znajdujecie frajerów,którzy dają się na to nabrać?
Pretensji nie mam bo to praca twa,ale powiedz temu swojemu zafajdanemu gnojkowi szefowi,żeby se barana w najbliższą ściaję jeb...Walnął.
Od dłuższego czasu nie mam z nimi problemów.

RE: Moja metoda na natarczywe telefony - hogan - 30-09-2018

No to Ty jesteś mniej grzeczny :lol:

RE: Moja metoda na natarczywe telefony - ro_bot - 30-09-2018

To tak samo jak z żebrakami.
Bądź grzeczna a na głowę wlezą.
Jakby tak człowiek chciał być wrażliwym obywatelem i przykładnym katolikiem-opierdzielili by ze wszystkiego.
Życie to nie je /bajka.

Tu akurat masz słuszność, przykre ale prawdziwe sadsmut3

RE: Moja metoda na natarczywe telefony - karbon - 30-09-2018

Ja akurat w tych przypadkach jestem bardzo niegrzeczny. Śle długimi i się sami rozłączają. Też już nie dzwonią ponownie.

RE: Moja metoda na natarczywe telefony - Wąsatka - 30-09-2018

Nie liczą Pani z banku i od telefonu (kiedy kończy się umowa), nikt do mnie nie dzwoni.
Podobno działa niezgoda na nagrywanie lub poinformowanie konsultanta, że będzie nagrywany.

Jak niezgoda, skoro zawsze przed rozpoczęciem rozmowy jest informacja, że rozmowa będzie nagrywana. ubawa

RE: Moja metoda na natarczywe telefony - Wąsatka - 30-09-2018

Szczerze, to chyba coś pomerdałam. ubawa2 Ale informacja, że my też nagrywamy rozmowę, podobno działa i się rozłączają.

Pewnie masz rację, bo oni to by pewnie nie chcieli aby ich nagrywać. ubawa2
Trzeba sobie ustawić w telefonie automatyczną nagrywarkę z takim powiadomieniem.