Kordialne
Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Zdrowie (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego (/showthread.php?tid=4514)

Strony: 1 2 3

Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - hogan - 25-07-2018

[Obrazek: sok-z-kapusty.png?resize=678%2C360&ssl=1]

Jeśli chodzi o zdrową żywność i naturalne lekarstwa na choroby, związek między tymi dwoma pojęciami jest dość znaczny. Bardzo często lekarstwo może być bardzo tanie; aż trudno sobie wyobrazić, jak łatwo można je otrzymać. Jeśli liczymy, że tabletka zadziała cuda, przemysł farmaceutyczny może tylko na tym skorzystać. Dlatego zachęcam do spożywania prostych potraw i powrotu do korzeni w kwestii wyleczenia choroby.

Uważam, że czasem warto spróbować medycyny naturalnej, zanim wyda się mnóstwo pieniędzy na jakiś lek, który może może nie przynieść pożądanych efektów, prawda? W tym artykule mówię o lekarstwie numer jeden na całym świecie, które jest bogate w witaminę C, znane i używane przez naszych przodków- kapuście i jej soku. Kapusta jest doskonałym źródłem takich witamin jak B6, K, kwas foliowy, oraz błonnika, przeciwutleniaczy i minerałów. Ma także działanie antyseptyczne i przeciwzapalne, ze względu na związki typu sulforafan  i glukozynolan, które stymulują enzymy układu pokarmowego i pomagają organizmowi w pozbyciu się toksyn.

Ustalono, że siarko-organiczny związek sulforafan chroni komórki przed rakiem. W wielu badaniach wykazano, że warzywa kapustne, w tym kapusta, są na szczycie listy w walce z rakiem jelita grubego.

Kapusta pomoże Ci w przypadku: Ponadto kapusta:  
Przepis na sok z kapusty
Potrzebne będą: Wykonanie:
  1. Namocz kapustę w ciepłej wodzie z dodatkiem octu.
  2. Rozetnij główkę kapusty na dwie połówki i wytnij głąb.
  3. Połówkę kapusty potnij na mniejsze kawałki i przepuść przez sokowirówkę (drugą połówkę pozostaw na później).
W zasadzie nie ma przeciwskazań odnośnie dziennej racji pitego soku z kapusty, choć należy podkreślić, że nadmierne jego ilości mogą być przyczyną wzdęć. Najlepiej uzyskany sok z połowy główki kapusty podziel na dwie części, jedną część pij rano, a drugą wieczorem.

https://motywatordietetyczny.pl/2016/10/rozwiazanie-dla-100-chorob-i-chrona-przed-rakiem-jelita-grubego-sok-z-kapusty/

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - Wąsatka - 25-07-2018

Myślę, że Siwy będzie zachwycony tym sokiem z kapusty. oczko
Osobiście chyba wolałabym to niż sok ze świeżych buraków.

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - Siwy - 26-07-2018

Wolę sok ze świeżych buraków.
A jeszcze taki kiszony mniammmm

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - hogan - 26-07-2018

Sok z buraków nie pomoże na raka jelita grubego a jedynie jeszcze rozdrażni.

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - karbon - 30-07-2018

Ale sok z buraków czerwonych to także samo zdrowie.

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - hogan - 30-07-2018

Nie na wszystko i nie dla każdego. Osoby mające problemy z układem pokarmowym, muszą się
wszelkich buraków wystrzegać a na chorą wątrobę to samobójstwo.

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - pec - 30-07-2018

Na zrzucanie wagi jest niezastąpiona

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - hogan - 30-07-2018

(30-07-2018, 14:24 )pec napisał(a):  Na zrzucanie wagi jest niezastąpiona

No masz rację. Można nią opychać się bez ograniczeń bo praktycznie jest bezkaloryczna.

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - Bluemoon - 31-07-2018

Moja mama ósmy rok dzielnie walczy z rakiem jelita grubego, nawet nie podejrzewałam jak przebiegła to bestia. Mama mówi, że nie szkodzą jej tylko sklepowe herbatniki, czyli biała mąka, cukier i pewnie jakiś utwardzony tłuszcz. Nic jej nie przekona :smutek: namawiałam zwłaszcza na kiszonki, ale nic tego.

RE: Na 100 chorób i ochronę przed rakiem jelita grubego - hogan - 31-07-2018

Myślę, że właśnie takie posiłkowanie się Twojej mamy ma wpływ negatywny na jelita. Wiem to ze swego
doświadczenia. Mama koniecznie musi zmienić dietę, bo porobią się w brzuchu zrosty i będzie najgorszy
problem a może już ma, skoro ma problem z odżywianiem się a jeśli brzuch jest nieproporcjonalnie duży
względem całego ciała, to jestem tego pewna, że bez zmian żywieniowych sobie nie poradzi.