Bezdomny pies znalazł noworodka w śmieciach -
hogan - 08-11-2017
Bezdomny pies znalazł na śmietniku porzuconego noworodka. Złapał go zębami po czym zrobił coś niezwykłego!
Jak podaje dziennik Sada z Arabii Saudyjskiej doszło tam do niecodziennego zdarzenia. Bezdomny pies znalazł na śmietniku żywego noworodka, najprawdopodobniej porzuconego przez matkę.
Ludzie zobaczyli, że pies delikatnie trzymał dziecko zębami, nie robiąc mu krzywdy. Na zdjęciach widać nawet, że noworodek wciąż ma nieodciętą pępowinę.
Pies zaniósł noworodka do najbliższego domu. Stąd dziecko trafiło do szpitala i jak donosi dziennik jest już bezpieczne. Słysząc o tym przypadku trudno jest zrozumieć ludzi, którzy twierdzą, że zwierzęta nie mają uczuć! Ten pies uratował życie porzuconego dziecka! Jeśli poruszyła Cię ta historia udostępnij ją dalej.
Mądry i kochany piesek!
RE: Bezdomny pies znalazł noworodka w śmieciach -
ro_bot - 09-11-2017
Wcale nie zdziwiłbym się,jeżeli to była by prawda.
Psy doskonale poradziły by sobie bez nas.
Nam bez nich było by nieco trudniej.
Najwyraźniej zasłużyliśmy na to,żeby traktowały nas jako przedstawicieli swojego gatunku
hogan - 09-11-2017
Mnie zadziwił ten pies, bo drugi, bezdomny to by zjadł a nie zaniósł do jakiegoś domu.
Przecież one same chodzą po śmietnikach za pożywieniem, często słaniając się na nogach z głodu.
Wąsatka - 09-11-2017
Myślę, że tu zadziałał instynkt. Psy i koty tak mają. Nie wszystkie oczywiście.
ro_bot - 09-11-2017
Ciekawe,jak byście się poczuły gdyby kotka przyniosła Wam upolowaną mysz do zjedzenia?
Miałem wtedy około czetry lata i bawiłem się tym zdechłym gryzoniem w piaskownicy.
Psom jako dzieciak czasem dokuczałem.Wkurzony zawadził kłem,ale nigdy nie ugryzł.
hogan - 09-11-2017
No właśnie nie wszystkie psy tak mają jak ten powyższy bohater
Robociku, jak byłby to mój kot i przyniósł by dla mnie zdobycz, to bym pochwaliła, popieściła i nagrodziła ale
jak byłby to cudzy czy bezdomny kot, to pogoniłabym wraz z tą zdobyczą.
Kot oddając swoją zdobycz, swemu panu czy pani, chce wyrazić swoje oddanie i formę podziękowania.
Nie przynosi po to aby zjeść.
Wąsatka - 09-11-2017
Ro_bocie myszy dostawałam, ale kiedy pewnego wczesnego ranka wychodziłam do pracy, na wycieracznce znalazłam szczura. Trochę mnie zatkało.
Miałam taką zabawę z dogiem niemieckim: on chwytał moje przedramie i biegaliśmy. Czynił to tak delikatnie, że nie miałam sińców, na które jestem podatna. Ten sam dog kładł się na dziewczynkę, broniąc jej, nawet w zabawie.
ro_bot - 09-11-2017
Każde stworzenie chce się bawić Wąsatko.
Zawsze jadąc rowerem,kiedy słyszę szczekanie,wrzeszczę:dobry piesek,dobry!
Zawsze odprowadzają mnie radosnym szczekaniem
Wąsatka - 09-11-2017
Wrzeszczysz... :ubawa: a jaką wtedy rozwijasz prędkość?
ro_bot - 09-11-2017
Oczywiście zwalniam bo to działa.A w drastycznych przypadkach zsiadam z roweru.
Na mój widok wszystkie pieski uciekają