Kordialne
Paznokcie na wiosnę 2018 - Wersja do druku

+- Kordialne (https://kordialne.trafne-miejsce.pl)
+-- Dział: DOM (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=40)
+--- Dział: Moda/ uroda/ wnętrze (https://kordialne.trafne-miejsce.pl/forumdisplay.php?fid=172)
+--- Wątek: Paznokcie na wiosnę 2018 (/showthread.php?tid=3576)

Strony: 1 2

Paznokcie na wiosnę 2018 - hogan - 17-10-2017

Po tygodniach mody odbywających się w największych światowych stolicach mody przyszedł czas na podsumowania i pierwsze trendy na sezon wiosna-lato 2018. Doskonale wiemy, że dopiero rozpoczął się sezon jesień-zima 2017/2018, ale świat mody rządzi się swoimi prawami i wszystko dzieje się z dużym wyprzedzeniem.

Na pierwszy ogień bierzemy manicure, który będzie królował w sezonie wiosenno-letnim

Manekin manicure hitem sezonu wiosna-lato 2018

Manekin manicure to sposób malowania paznokci, który polega na upodobnieniu dłoni do dłoni, jakie mają manekiny. Aby osiągnąć taki efekt, należy pomalować paznokcie lakierem w kolorze nude, który jest jak najbardziej zbliżony do tonacji skóry. Dzięki temu można osiągnąć nieprawdopodobny efekt, który daje wrażenie nierealności.
Paznokcie należy pokryć matowym lakierem lub nałożyć na koniec matowy top coat. Płytka w czasie codziennych czynności pokryje się cienką warstwą sebum, a to sprawi, że manicure będzie wyglądał bardzo naturalnie i do złudzenia będzie przypominał skórę.

Niestety może się okazać, że znalezienie lakieru, który jest idealnie dopasowany do koloru skóry, wcale nie jest proste. Jednak jedyną metodą jest szukanie, próbowanie i porównywanie. Jeżeli nie jesteście w stanie zrobić tego samodzielnie, to możecie poprosić o pomoc wykwalifikowaną manicurzystkę, która wybierze dla was odpowiedni odcień lakieru nude.

Czy to będzie kolejny hit? Naszym zdaniem tak, bo kobiety uwielbiają wszystko, co jest nude. Manekin manicure pojawił się m.in. u Anyi Hindmarch i Antonio Berardiego.
[Obrazek: bdff0bc5775faed1e840d81c7b51976c--shella...ac-gel.jpg]

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - Dorcik - 17-10-2017

Ooo temacik dla mnie  helous  

Co jak co ,ale paznokcie musze miec pomalowane ,  ubawa2 ubawa2 ubawa2

Rozne kolory ,rózne odcienie 

W lecie ,bardziej takie zywe , rzucające sie w oczy .. 
W zimie stonowane ,ale zdjecia może pozniej wkleje oczko

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - hogan - 17-10-2017

A jak zapatrujesz się na trend na wiosnę?
Mi akurat to odpowiada, bo lubię stonowane kolory. chociaż czasem też szaleję. ubawa2

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - Dorcik - 19-10-2017

(17-10-2017, 14:44 )hogan napisał(a):  A jak zapatrujesz się na trend na wiosnę?
Mi akurat to odpowiada, bo lubię stonowane kolory. chociaż czasem też szaleję. ubawa2

To chyba jak kazda kobieta ;oczko

Ogolnie jestem entuzjastką frenchu ..ale i ja lubie czasami cos agresywnego na pazurkach ...mialam wkleic zdjecia i zapomnialam ..ech ..

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - hogan - 19-10-2017

Nadrobisz, mam nadzieję ze zdjęciami, żadna strata. ubawa2

Frencz też bardzo lubiłam ale od lat nie robię. Faktem jest, że z nim, dłonie wyglądają elegancko i delikatnie.
Ja to w żelowych cały czas siedzę. Spróbowałam raz hybrydowych lakierów, to przez dwa miesiące, męczyłam
się z paznokciami, zanim mi nowe odrosły, bo były strasznie i przerażająco zniszczone. Wzdłuż paznokcie
mi pękły, taka jedna rysa i sączyła się z tego krew, potem na to wszedł strup a przy tym całe zaczerniały, jak by
grzyb chyba i zaczęły paznokcie się rozdwajać i odpadać dosłownie przy samym ciele. To jak trąd jaki wyglądał.
Naprawdę strasznie to wyglądało i od tamtej pory, wyrzuciłam wszystkie lakiery hybrydowe a miałam same nówki
chyba ze 100 sztuk. sadsmut3

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - karbon - 21-10-2017

Moim zdaniem najładniejsze są zadbane naturalne paznokcie. Im bardziej sztuczne tym brzydsze.

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - Dorcik - 21-10-2017

(21-10-2017, 3:15 )karbon napisał(a):  Moim zdaniem najładniejsze są zadbane naturalne paznokcie. Im bardziej sztuczne tym brzydsze.

Niestety tak sie nie da ,nie kazdy ma swoje paznokcie ładne i zadbane ,czasami az zal patrzec na te naturalne zadbane paznokcie  :dashi: :dashi:
A najlepiej sama natura  włosy na nogach ,pod pachami i etc ...

Hogan,to moje :

[Obrazek: 16996385_1280984851969147_36865296728451...e=5A796213]

[Obrazek: 19399741_1396487010418930_65015425863430...e=5A8665EA]

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - hogan - 21-10-2017

Śliczne Dorcik! Bardzo mi się podobają!
Tylko jak Ty tak szybko, zmieniłaś jeden kolor na drugi? :lol:

Karbonku, takie coś z paznokciami, to u mężczyzn i raczej żadna kobieta nie czuje się dobrze w tylko
samych naturalnych paznokciach. Owszem, takie coś to wygoda, bo nie pochłania czasu o zadbanie.
A jeden "malunek" a tym bardziej kładzenie żelu, to zajęcie na około 3 godziny. A naturalne co? Ociąć
i po sprawie, bo jak obcięte, to wystarczy wodą umyć i już będzie dobrze. ubawa2

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - Dorcik - 21-10-2017

(21-10-2017, 9:58 )hogan napisał(a):  Śliczne Dorcik! Bardzo mi się podobają!
Tylko jak Ty tak szybko, zmieniłaś jeden kolor na drugi?  :lol:

Karbonku, takie coś z paznokciami, to u mężczyzn i raczej żadna kobieta nie czuje się dobrze w tylko
samych naturalnych paznokciach. Owszem, takie coś to wygoda, bo nie pochłania czasu o zadbanie.
A jeden "malunek" a tym bardziej kładzenie żelu, to zajęcie na około 3 godziny. A naturalne co? Ociąć
i po sprawie, bo jak obcięte, to wystarczy wodą umyć i już będzie dobrze. ubawa2

Heheheh,nie ,to jeden robione za jakis czas i drugie też za jakis czas ...oczko

RE: Paznokcie na wiosnę 2018 - hogan - 21-10-2017

Domyślam się, żartowałam tylko ubawa2