Wiosna już puka? -
hogan - 12-04-2017
Jestem ciekawa, jak u Was już wiosna wygląda.
![[Obrazek: 54209391933621537701.gif]](https://www.hostmat.eu/images/54209391933621537701.gif)
Pokażcie zdjęcia, napiszcie czy wklejcie wiosnę, jaką byście
chcieli aby była, zapraszam
RE: Wiosna już puka? -
ro_bot - 14-04-2017
Przylaszczki i pięknie rozkwitłe kaczeńce podczas ostatniej przejażdżki rowerowej zauważyłem.
Jak na moje to w tym roku za wcześnie natura się za to wzięła.
Paskudne zachodnie wiatry wiosenne wieją jak przed trzydziestu laty.
Pewnie znowu coś nowego

Zdjęcia oczywiście wrzucę w tym temacie.
hogan - 14-04-2017
Nie wiem, czy to taka "uroda" Ornety ale nie widzę jeszcze tu wiosny.
Niby trawa trochę się zazieleniła i małe pączki widać na drzewach ale i tak jest jakoś szaro i smutno.
W Gdyni o tej porze, trawniki były całe w kwiatach a tu nic...
Poczekam jeszcze z tydzień, może to się zmieni.
ro_bot - 14-04-2017
Taka moja mała plantacja prymuli ma się do przekwitnięcia
Wąsatka - 14-04-2017
(14-04-2017, 12:06 )hogan napisał(a): Nie wiem, czy to taka "uroda" Ornety ale nie widzę jeszcze tu wiosny.
Niby trawa trochę się zazieleniła i małe pączki widać na drzewach ale i tak jest jakoś szaro i smutno.
W Gdyni o tej porze, trawniki były całe w kwiatach a tu nic...
Poczekam jeszcze z tydzień, może to się zmieni. 
Hogan, bo u nas zimniej jest. U mnie dopiero zaczyna kwitnąć mirabelka i ten żółty krzew.
Jakieś pojedyncze stokrotki, krokusy, przebiśniegi. Tylko ptaki się nie poddają tej zimnej aurze i świergolą na całego. Widziałam jednego gołębia desperata. Dopadł gołąbkę na kratach więziennych od okna. Nie dała rady uciec.
Ro_bot, Ty posiadać ładne obejście.
ro_bot - 14-04-2017
Ładnie to w Maju dopiero będzie w obejściu mym
hogan - 15-04-2017
Zapewne w maju będzie jeszcze piękniej ale wiesz co, mi tak wystarczy i z pewnością, tyłkiem już siedziałabym
na tej trawce, bo bym nie wytrzymała, jest cudownie!
Ja też chcę takiej wiosny
Wąsatko i w takich chwilach, tęsknię za Gdynią i robię się chlapnięta, zniechęcona, załamana, że moja wiosna, jako moja pora roku, mija
przeze mnie niezauważona.
Pocieszam się jeszcze, że może uda się wszystko dopiąć na ostatni guzik z dziaką, to chociaż tam zielenią się pocieszę.
karbon - 15-04-2017
Ja bardziej w rozjazdach więc podczas pracy widzę zieleń nowych listów, kwiaty itp.
Natomiast temperatury mnie jeszcze nie zachwycają.
U mnie na wsi jakoś bardzo nie widzę tej wiosny. Nawet wśród roślinności. No może poza drzewem u sąsiada co kwitnie akurat teraz.
hogan - 15-04-2017
U mnie chociaż ptaszki ślicznie przez cały dzień śpiewają. Nawet Heron wychodzi na balkon poleżeć i tak jakby słuchał
bonaparte - 15-04-2017
A na przykłąd na Malediwach jest słonecznie i 30 stopni. To zawsze jakieś pocieszenie.
http://www.travelplanet.pl/przewodnik/malediwy/temperatury/